Hellenic Metal Cluster

Hellenic Metal Cluster

Γεια σας παιδάκια!

Διανύουμε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από αστάθεια, αβεβαιότητα, ένδεια και ανατροπές σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής μας στην Ελληνική πραγματικότητα. Χρησιμοποιώ τη φράση “σχεδόν σε όλους” γιατί σίγουρα υπάρχει ένας τομέας που πάει κόντρα σε όλα τα σενάρια και αναπτύσσεται ραγδαία την τελευταία δεκαετία (δεν μιλάω για την ανεργία..!). Ποιός είναι αυτός; H Ελληνική Μetal Σκηνή

Εκατοντάδες συγκροτήματα σκάνε από όλες τις γωνιές της χώρας, με υλικό/ήχο/artwork που στέκει άνετα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πρώτη απόπειρα της σκηνήςνα σταθεί στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα (τέλος δεκαετίας ’80-αρχές δεκαετίας ’90) μπορούμε πλέον να πούμε ότι απέτυχε, εκτός από ελαχίστων εξαιρέσεων. Θέλουμε η Ελληνική Metal Σκηνή να κάνει το μπαμ προς τα έξω και να διεκδικήσει την μερίδα που της ανήκει και από πλευράς φήμης και, γιατί όχι, από πλευράς αγορών. Το .pdf που μοιράζουμε δωρεάν στο παρακάτω link, είναι μια σπουδή πάνω στην Ελληνική Metal Σκηνή και επικεντρώνεται σε συγκροτήματα που έδρασαν στη χρονική περίοδο γύρω από τα 90΄s. Τους ζητήσαμε να μας πουν τη γνώμη τους πάνω σε αυτά τα θέματα και οι απαντήσεις τους φωτογραφίζουν ερωτήματα όπως:

  • Πώς δημιουργήθηκε αυτός ο ήχος;
  • Tί ρόλο έπαιξε η δομή της ελληνικής κοινωνία τότε;
  • Τί έφταιξε που δεν έγινε το πέρασμα στις αγορές του εξωτερικού;
  • Ποιοί οι παράγοντες που πάγωσαν όλη αυτή την κινητικότητα;
  • Πού πρέπει να επικεντρωθούμε στο μέλλον; 

Mπορεί ήδη να ξέρετε τις απαντήσεις ή να τις μαντεύετε, αλλά αλλιώς τις διαβάζεις  γραμμένες από τα άτομα που ενεπλάκησαν ενεργά σε αυτό που λέμε Ελληνική Μetal Σκηνή.

Σαν λαός ρέπουμε προς το να επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας, και πλέον δεν μας παίρνει. Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το κείμενο από το link, τυπώστε το, μοιράστε το με όσους θα ενδιαφέρονταν να διαβάσουν κάτι τέτοιο και ενημερωθείτε για το παρελθόν της σκηνής μας.

Μεταλλικά,

themistoklas και SmallAthens

ΕΛΛΗΝΙΚΗ METAL ΣΚΗΝΗ τεύχος #1

Advertisements